Blog

IMG_20200623_175019-01

De multe ori sunt întrebată “care a fost debutul?!”. De fiecare dată răspund că nu a fost ceva anume, ci toată viața mea de până acum. Zilele trecute am făcut o excepție, răspunsul fiind dat chiar către mine însămi.

Cartea asta a fost debutul. Debutul ăla conștient, înregistrat și de mințișoara mea creață. Cartea asta mi-a dat șutul ăla invizibil care m-a scos din mocirlă și m-a îmbrâncit practic înainte. Și nu cred că am conștientizat, până zilele trecute, cât de importantă a fost, de fapt, pentru mine. Deși este singura carte a mea păstrată de atât de multă vreme, de restul îndurându-mă și oferindu-le pentru utilitatea lor în stânga și-n dreapta, pe principiul “Mie mi-a ajutat, să ajute și pe alții.”, niciodată, până zilele trecute, n-am zis despre ea mai mult decât “Asta este prima carte pe care am citit-o eu despre…”. Și taman pe-asta am păstrat-o, crezând că știu de ce, înțelegând însă abia acum.

O am de zece ani. În cap. Zece ani de “Este prima carte pe care am citit-o cu legătură către ceea ce fac eu.”. Și da, s-a întâmplat ca fix prima carte de tematică să fie și cartea care astăzi mă definește de la primul cuvânt până la ultimul, de la prima idee din rânduri până la ultima, de la prima dintre rânduri mai ales până la ultima, din toate colțurile și înțelesurile ei până-n opus. Și mi-am dat seama de asta abia acum, când am recitit-o. După zece ani. În cap! Zece ani în care, deși din ea atunci, la început, nu cred c-am luat eu, cel puțin nu la nivel conștient, mai mult decât zvâcul stârnit, am depus intenție după intenție, efort peste efort, voință cu voință pentru a (re)deveni… EU. Echilibrată și de neclintit din calea mea, orice ar fi.

Zece ani după care am revenit de unde am plecat, la mine și la locul meu.

error: Conținutul este protejat!!