Blog

Coperta Suceava locali

Aseară, dându-mi, în același timp, seama de cât de mult am îmbătrânit, dacă am ajuns să mă bucur, exact ca un copil, la o… sacoșă plină cu legume proaspete de grădină..!.. pe care mi-o comandasem online Sâmbătă dimineață de la cei de la Mâncăm sănătos în Suceava, m-am (re)îndrăgostit de gustul ăla de roșie de care nu-mi aduc aminte când mai avusesem eu parte ultima dată, prima fiind sigur hăhăhăăă..!!.. în grădină la bunici, când eram doar o mucea și mâncam pe pititelea direct din grădină roșia, nespălată, așa, plină de pământ cum era ea..! Și nu numai că n-am mai murit de-asta, dar acum sunt și ditai’ calu’ de femeie, cam osoasă ce-i drept, dar sănătoasă..!

Asta după ce Duminică după-masă, când alții cine știe ce activități normale de oameni normali aveau, eu, căutând “o alimentară de-aia ca pe vremuri, care râșnea cafea pe loc, la punguță, cât să ai acolo, pentru câteva dimineți..!”, după ce mi-am luat câteva priviri dubioase de la niște doamne cărora cred că nu li se legau în cap Comunismul și moaca mea de copilă idioată de probabil doar cinșpe ani cât îmi mai dă mie lumea acum, am dat peste povestea ReStart din George Enescu nr. 1 și peste cea mai bună cafea, pe loc sau de luat acasă, gustată după cine mai știe câți ani de cafea râncedă de supermarket..!

Asta după ce Sâmbătă seară, când credeam că n-o să mai am parte de cina pe care stomacul meu o dorea atât de mult și de demult, am nimerit, din întâmplări de-alea de-ale mele, în terasa din spate a raiului Eden Garden din Șeptilici 2B, unde nu doar că aveam să servesc o megapizza vegană – fără să avem rezervare într-o superaglomerată zi de sfârșit de săptămână – cu blat de-ăla cu mălai, da, fix de-ăla de care-mi fac eu acasă mereu, dar aveam să fiu primită și direct cu melodia asta ca antréu…

Asta după ce, în aceeași zi, am primit minunata veste, după aproape două săptămâni de încercări de a afla ce-i cu el pe străzi și-apoi de a-l prinde cumva, că a fost, în sfârșit, ademenit de către Casa lui Patrocle și voluntarii și primit la ei să se refacă puțin din toată trauma lui cauzată de abandonul fără milă și pic de remușcări de după moartea stăpânei lui… papionatul ăsta frumos cu ochi de înțelept blând ce e el..!

Ba mai mult… acum, de când sunt în Suceava, fiecare zi la mine e cu câte ceva frumos, vorba unei prietene. Și cred că e astfel pentru că toate încep așa…

error: Conținutul este protejat!!