Blog

Bere nefiltrata

O să vă iasă pe ochi Suceava din cauza mea..!

Am fost să cumpăr pâine. La 2,9 kilometri distanță de casă – da, 11. De ce tocmai acolo? Că acum vreo trei săptămâni mi-am amintit eu de un magazin de unde luam noi pâine bună acum o viață și, ce să vezi, încă există. Și ce să mai vezi..? Încă este cea mai bună pâine din oraș și… ce să mai vezi??! Și cea mai ieftină! Și proaspătă… Caaaldă mereu, că e un rulaj de… astăzi am așteptat o oră jumate să iau două pâini. La coadă s-a stat! Eu am fost prima, dar ne-am strâns până la sfârșitul timpului de așteptare vreo zece, dintre care vreo trei domni, între cincizeci și șaptej de ani, direct în discuții politice… cu cine? Evident, nu puteam să nu mă bag, nu?! Ei câte-o gândire de fiecare, câte-un of de fiecare, iar eu cu câte ceva de acord cu fiecare, ca întotdeauna. DOAMNELE care mai stăteau la coadă se uitau la mine ca la felu’ șaptișpe, vezi, Doamne, cum stă o tânără domniță așa ca mine de vorbă cu… Da’ mie-mi place. E o energie aparte într-o discuție – nu ceartă, da? – în care fiecare vine cu partea lui, cu părerea lui, cu ideea lui. Și pe mine astfel de întâmplări mă hrănesc enorm! Am plecat de-acolo mai inspirată decât m-am dus cu siguranță, cu burta plină de-o plăcintă cu varză DE-LI-CIOA-SĂ – gurancei nu i-am păstrat, dar i-am cerut scuze, când am ajuns acasă și m-a adulmecat a trădare pe la bot – și cu, după cum ziceam mai devreme, două cele mai bune pâini existente vreodată.

Nu lălăi mult azi, vreau doar să zic că, de când sunt în SUCEAVA – urâți-mă, da..!!.. nu-mi mai vine să trag la supermarketuri, ci la locali. Îmi mai calc pe simțăminte doar atunci când nu am altă variantă, nici de unde și nici timp să fac acasă. În rest, sinele meu mă îndreaptă spre AICI. Spre ce-i al nostru. Spre ce-i muncă de om, de ROMÂN, despre care în agenda pe care o am acum în fața ochilor, la pagina la care s-a nimerit să deschid ca să notez adineauri, în viteză, ceva, scrie: OM ÎN RAI. ROMÂNia.

După cum zicea unul dintre cei trei domni de care ziceam eu adineauri…

  • Fiecare trebuie să se gospodărească pentru el cel puțin, apoi, dacă poate, și pentru comunitatea lui. Nu să așteptăm de la stat..! Comunismul a apus, gata! Și nici nu se mai întoarce!! Iar statul de acum e o infecție de care noi trebuie doar să ne vindecăm. Și n-o vom face nicicum altfel decât prin independență și gospodăria proprie!

Am zis și eu ‘amin’ în gând!

P.S.: Berea e nefiltrată, cum îmi place mie, și direct de la sursă, tot din SUCEAVA, daaa!

  • Vezi că termen de valabilitate ai la ea două, trei zile, nu mai mult! S-o bei!!

Am vreo doi litri, dar și niște gene bune după mamă – tot SUCEAVA, da..!.. deci nu-mi fac griji nici de mine, nici de bere c-o arunc.

P.S.2: Nu prea știu multe despre băieții ăștia de la 5 To Go, n-am consumat încă nimic de la ei, dar trec zilnic pe lângă o locație de-a lor din… SUCEAVA, da… și, în urmă nu cu multe zile, am cerut voie barmanului să fac fotografia asta, pentru că este în acord cu cum simt eu să fie lucrurile pentru mai bine, mna. Bineînțeles că am dat de brațe deschise și zâmbete, așa că-i las și pe ei aici.

error: Conținutul este protejat!!